Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сьогодні в Україні діють графіки погодинних відключень світла

Диспетчерський центр «Укренерго» довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону

Фото: Depositphotos

Більшу частину доби в енергосистемі України зберігається значний дефіцит електроенергії.

Диспетчерський центр «Укренерго» довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону, повідомляє в телеграмі Укренерго.

Зокрема сьогодні, 17 травня, з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень.

НЕК «Укренерго» повідомляє лише часові межі, в які діють графіки погодинних відключень - тобто можливе обмеження споживання при перевищенні регіоном визначених лімітів. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Вчора, 16 травня, для подолання дефіциту в енергосистемі, на запит «Укренерго» було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 01:00 та з 15:00 до 16:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Також, з 11:00 до 17:00, на запит оператора енергосистеми Польщі, українська енергосистема приймала надлишки електроенергії.

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 22 489 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 700 МВт. Нагадаємо, з 1 грудня це максимальна технічна можливість імпорту електроенергії в годину з Європи до України та Молдови

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ