Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сьогодні в Україні не очікують дефіциту електроенергії

Сьогодні на вулиці тепліше, середньодобова температура на 2 °C вище, ніж в кінці минулого робочого тижня

Фото: Depositphotos

Вчора для компенсації дефіциту в енергосистемі «Укренерго» залучало аварійну допомогу з Румунії та Польщі. Сьогодні через потепління рівень споживання дещо знизився, дефіциту не прогнозується.

Про це у телеграмі повідомляє Укренерго.

Сьогодні на вулиці тепліше, середньодобова температура на 2 °C вище, ніж в кінці минулого робочого тижня – у п’ятницю, 8 грудня. Відповідно зранку споживання на 1,6% нижче, ніж вчора, 11 грудня, в той же час. Але, попри зниження, загалом рівень споживання залишається на високому рівні, що створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому дуже важливо продовжувати уважно ставитись до користування енергоємними електроприладами й споживати електроенергію ощадливо

Вчора, 11 грудня, споживання знову було на рекордно високому рівні. Добовий максимум споживання був ранковим та всього 0,4% не дотягнув до рекордного в цьому опалювальному сезону показника 7 грудня.

Станом на ранок  повернулись в роботу три блоки на теплових електростанціях та один на теплоелектроцентралі. Проте ситуація залишається складною. На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а  сонячні електростанції не можуть виробляти електроенергію через хмарну погоду. 

Вчора, 11 грудня, для компенсації дефіциту в енергосистемі, що виник через недостатність генерації, Диспетчерський центр «Укренерго» змушений  залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі сумарною величиною 3400 МВт*год. Нагадуємо, аварійна допомога – екстрений захід для балансування енергосистеми.  Детальніше про аварійну допомогу можна дізнатися в нашій рубриці #Недурніпитання.

Водночас ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Експорт сьогодні відсутній.

Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 2700 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 667 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ