Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в Україні відзначають День батька

Цьогоріч, у неділю, 16 червня 2024 року, в Україні відзначатиметься День батька - особливе свято, що вшановує ролі тата у сім'ї та суспільстві.
Фото - ілюстративне

Цей день набуває особливого значення під час війни з російськими окупантами, коли сотні тисяч чоловіків мужньо боронять свої родини, дітей та рідну землю.

День батька нагадує про невичерпну підтримку, любов та безцінні уроки, якими діляться батьки, формуючи майбутнє своїх нащадків і надихаючи їх на нові звершення. Українські воїни, які ціною власного життя захищають країну, демонструють неймовірну хоробрість, силу духу та відданість своїм сім'ям і народу.

Історія свята 

Свято має давню історію та різні версії походження. Однак його сучасне відзначення бере початок у 1910 році в США, коли Сонора Додд започаткувала День батька на честь свого батька-ветерана. У 1966-му святу надали офіційного статусу в Америці, а в 1972-му воно стало національним святом.

В Україні День батька традиційно супроводжується родинними зустрічами, привітаннями і подарунками для татусів. Цьогоріч українці матимуть змогу ще раз висловити свою вдячність героям, які на передовій обороняють країну від російських загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ