Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні відзначають Міжнародний день солідарності журналістів

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній привітав журналістів з Міжнародним днем солідарності журналістів.

Як зазначив Митрополит Епіфаній, сьогодні у Міжнародний день солідарності журналістів, варто згадати якості, які їх єднають. Це – прагнення та місія свідчити правду, донести її людям.

"Покликання сучасних журналістів можна порівняти з покликанням апостолів-учнів Господа нашого Ісуса Христа, які свого часу доносили до людей Істину, проповідували Слово Боже, були очевидцями важливих подій і оповідали про них людям, подорожуючи різними країнами. І хоч ми живемо зовсім в інших умовах, і нині долати відстані вже набагато легше і швидше, журналісти, подібно до апостолів, мають залишатися свідками правди подій нашого часу.

Діяння святих апостолів та їхню роль у просвіченні людства важко переоцінити. Їх чули люди і вірили їм, відкривали свої серця. Чому? Тому що вони несли людям Правду, дарували надію, вказували істинний шлях, допомагали з правильним вибором. Так і журналістська праця має приносити добрі плоди, не лише віддзеркалювати події сучасності, а дарувати надію, допомагати знаходити вихід, цінувати добро.

Початок виборчої кампанії, нова хвиля поширення небезпечної хвороби, триваюча неоголошена війна на Сході чи інші виклики для нашої країни й світу загалом, – все це потребує свого висвітлення. Однак для журналістів важливо звершувати своє покликання не лише як оповідачів інформації, але спонукати аудиторію до кращого, гуртувати людей, а не роз’єднувати, пропонувати, а не лише критикувати, радити корисне, а не нагнітати ситуацію, ділитися позитивним досвідом, а не концентруватися на втратах, будувати, а не руйнувати, прагнути миру, а не сіяти ненависть і розбрат.

Тож, дорогі журналісти, завжди дійте на благо з мудрістю та любов’ю до ближніх. Будьте світочами правди, наслідуючи приклад Господа нашого Ісуса Христа, Який сіяв Слово в душах людських, що вже майже два тисячоліття дарує людству духовну підтримку, надію й веде до спасіння", - зокрема зазначив Епіфаній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ