Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні всесвітній день пам’яті жертв ДТП

Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод - Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/60/5 Генеральної Асамблеї ООН 26 жовтня 2005 року, який щорічно відзначається в третю неділю листопада.

ГА ООН оголосила Всесвітній днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод, з тим, ʺщоб належним чином вшанувати їх пам'ять та висловити співчуття членам їх сімейʺ.

День пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод, був вперше проведений в 1993 році у Великий Британії. З тих пір проводиться урядами та неурядовими організаціями багатьох країн. Він був задуманий як захід, що дає можливість вшанувати пам'ять жертв дорожньо-транспортних пригод та висловити співчуття їхнім рідним і близьким, яким доводиться переживати емоційні і практичні наслідки цих подій. Встановлений ООН у 2005 році, цей захід дає можливість привернути увагу громадськості до дорожньо-транспортних пригод, їх наслідків і пов'язаних з ними витрат, а також до заходів, які можна вжити для їх попередження. Цей день також дає можливість нагадати урядам і суспільству про їхню відповідальність за підвищення безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, за інформацією оприлюдненою МВС, за 9 місяців 2019 року у дорожньо-транспортних пригодах на дорогах України загинуло 2369 осіб, з них 126 дітей. Львівщина серед лідерів.

Зазначимо, що за даними 9 місяців, Львівська область абсолютний лідер за дитячою смертністю на дорогах. Так в 2019 році на Львівщині загинуло 19 дітей, що на 12 більше за попередній аналогічний період.

Криваві жнива на дорогах України: понад 2 тисячі смертей за 9 місяців

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ