Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Солдату, через якого на полігоні травмувалися військові, повідомили про підозру

Солдату-контрактнику, через якого на полігоні в Кривому Розі травмувалися військовослужбовці, повідомили про підозру. Про це сьогодні, 1 червня, повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру солдату-контрактнику однієї з військових частин Нацгвардії в порушенні правил поводження із боєприпасами, що заподіяло тілесні ушкодження кільком військовослужбовцям (ч. 2 ст. 414 Кримінального Кодексу України)

За даними слідства, під час бойових навчань особового складу Нацгвардії на полігоні, 5 квітня 2018 року, один із контрактників за власною ініціативою підняв із землі снаряд РПГ-22 та кинув його спусковим механізмом у бік залізобетонної плити. Кинуту гранату фактично в повітрі перехопив інший військовослужбовець. Через деякий час, не реагуючи на зауваження колег по службі, той же контрактник повторно здійснив кидок боєприпасу. Від удару об залізобетонну плиту граната вибухнула. У результаті — сам контрактник та двоє його колег отримали тяжкі тілесні ушкодження у вигляді численних вибухово-уламкових поранень.

27 червня 2019 обвинувальний акт скеровано до суду.

У разі доведення вини, нацгвардійцю загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до десяти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ