Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Україну чекає сьома хвиля мобілізації

Міністерство оборони України виконує Указ Президента щодо демобілізації бійців, які були мобілізовані під час четвертої хвилі мобілізації. Громадяни України, які з власної волі пішли захищати Україну та гідно виконували свій обов’язок, повинні повернутися до мирного життя після року служби. Про це сьогодні, 4 квітня, в коментарі Гал-інфо розповів керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України полковник Олександр Поронюк.
Фото - dn.vgorode.ua.

За його словами, військові частини укомплектовують військовослужбовцями, які пройшли підготовку у навчальних центрах.

«Міністерство оборони має плани та графіки заміщення сержантських та офіцерських посад в умовах ведення бойових дій», - сказав Олександр Поронюк.

На питання Гал-інфо, чи буде проведена сьома хвиля мобілізації, він сказав: «Наразі всі чекають указу Президента на проведення чергової хвилі мобілізації. Тоді все відбуватиметься згідно із законодавством – запрацюють військові комісаріати, медичні комісії. Враховуючи сьогоднішні реалії, Міноборони намагається привести на службу в ЗСУ тих, хто має серйозне бажання служити».

Як зазначив Олександр Поронюк, наразі є велике зацікавлення контрактною службою.

«Спершу на це дивилися досить скептично, але коли побачили, що військовослужбовці контрактної служби отримують належне грошове забезпечення та повний соціальний пакет, то стався значний наплив охочих різного віку - від 25 до 50 років, які йдуть з великою охотою на службу за контрактом. Головне завдання нині – сформувати максимально якісний склад ЗСУ», - сказав Поронюк.

Він наголосив, що головним завданням є перевірити людей, які бажають служити за контрактом, в навчальних центрах та очистити ЗСУ від такого ганебного явища в армії, як пияцтво.

Олександр Поронюк також розповів, що до військових комісаріатів приїздять бойові офіцери із зони АТО, щоб провести рекрутинг серед бажаючих служити, адже вони хочуть мати персонал, на який можна покластися.

Додамо, як повідомляв раніше міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, тільки в 2016 році підписано контракти з 18 тисячами військовослужбовців.

Він зауважив, що за прогнозами оборонного відомства щомісяця контракт підписуватимуть 6-7 тисяч військовослужбовців. При цьому наголос робиться на залученні до війська в першу чергу тих, хто вже відслужив і має бойовий досвід.

Міністр оборони повідомив, що кількість контрактників у 2015 році була в рази меншою, лише 200-300 чоловік на місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ