Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сотню молодиків з-під Лаври доставили до поліції для бесіди

У Києві поліція доставила до відділку близько 100 осіб, які перебували біля Києво-Печерської лаври. Про це повідомив голова київської поліції Андрій Крищенко, йдеться на сайті відомства.

"Біля Києво-Печерської лаври виявлено близько сотні осіб, яких доставили до управління поліції для встановлення їх анкетних даних та проведення профілактичної бесіди", - зазначив Крищенко.

За його словами, напередодні святкувань правоохоронці провели серйозну профілактичну роботу із організаторами та учасниками заходів, зокрема постійно працювала поліція діалогу, яка роз’яснювала норми чинного законодавства, а також повідомляли, що у випадку виявлення підозрілих осіб поліція буде реагувати і з’ясовувати мотиви їхнього перебування в тому чи іншому місці.

"Я неодноразово наголошував, що ми зможемо захистити усі культові споруди і не допустимо будь-яких актів вандалізму, захоплень тощо. Поліція не потребує допомоги сторонніх осіб, якщо вони не є членами громадських формувань з охорони громадського порядку, які належним чином зареєстровані. У нас достатньо сил і засобів, аби забезпечити порядок на території міста", - сказав голова київської поліції.

Він також повідомив, що загалом масові заходи у неділю в Києві пройшли без грубих порушень правопорядку.

За словами Крищенка, марш від парку імені Тараса Шевченка до Європейської площі пройшов спокійно, участь у ході взяли близько 15-ти тисяч осіб.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ