Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Соціальне підприємство VBRANI запрошує до співпраці бабусь, які люблять в’язати

1/3
На базі Львівського геріатричного пансіонату діє соціальне підприємство VBRANI. Його рік тому заснували волонтери громадської організації «Старість на радість».

Шкарпетки, шарфи, рукавиці, пінетки тут в’яжуть 5 бабусь. Сьогодні до роботи готові залучити й інших самотніх літніх жінок зі Львова, які люблять в’язати. Про це розповідає засновниця підприємства Оксана Бриндзак.

«Головна мета роботи підприємства - дати можливість бабусям почувати себе потрібними, мати заняття, яке приноситиме користь іншим та додатковий прибуток стареньким. Кожна бабуся працює в своєму темпі та бере в роботу стільки замовлень, скільки може реалізувати. Маємо великий запит на вироби наших майстринь останнім часом, тому готові масштабуватись та долучити до проєкту й людей з-поза меж пансіонату», - зазначає Оксана. 

Зацікавлених бабусь забезпечать матеріалами для в’язання. Їх реалізовують через соціальні мережі. Вартість шкарпеток - 275 гривень, рукавиць - 350. В’яжуть здебільшого за передзамовленням. Бабусі отримують 60% від суми, решту використовують на закупівлю матеріалів та розвиток підприємства.  

«Окрім того, часом маємо великі замовлення від компаній чи благодійних фондів. У грудні зв’язали 20 пар рукавичок для однієї з львівських ІТ-компаній. На січень теж маємо схоже замовлення. Кілька додаткових пар рук нам точно не завадять. У пріоритеті - бабусі зі Львова, щоб ми могли оперативно тримати контакт, завозити нитки, забирати вироби, тощо. Майстрині отримуватимуть кошти за кожен виріб», -  розповідає волонтерка.  

Контакти бабусь просять надсилати на електронну пошту [email protected]. Менеджери проєкту перетелефонують та узгодять усі деталі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ