Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Соцвиплати відновлено 80 тисячам переселенців

Соціальні виплати відновлено 80 тисячам переселенців, які підтвердили своє проживання на території, підконтрольній українській владі. Про це в інтерв’ю «Апострофу» повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомив урядовий портал.

Павло Розенко нагадав, що Мінсоцполітики спільно з Пенсійним фондом та СБУ розпочало роботу щодо припинення виплат тим особам, які мають статус вимушеного переселенця, але фактично проживають на території, непідконтрольній українській владі. 

«З початку року СБУ передала близько 450 тисяч справ, де вони поставили під сумнів проживання людей на території, підконтрольній українській владі. А у нас чітко зафіксовано, що факт переїзду назад на окуповану територію є підставою для припинення всіх соціальних виплат, у тому числі – пенсій», - зауважив він.

Віце-прем’єр уточнив, що перевірка проводилася СБУ, прикордонниками, МВС, міграційною службою. «Списки формувалися шляхом звірки баз даних Мінсоцполітики та інших відомств. Але помилки можуть бути. І ті люди, яким припинили нараховувати соцвиплати або пенсії, повинні звернутися в управління Пенсійного фонду або управління соцзахисту за відновленням виплат», - розповів Павло Розенко.

«Через майже три місяці з початку цієї роботи з 450 тисяч за поновленням виплат звернулися близько 80 тисяч осіб. І немає ніякого ажіотажу в управліннях Пенсійного фонду на Сході України. І це означає, що значна частина людей, які потрапили в списки СБУ, дійсно не проживають на підконтрольній Україні території, і виплати були припинені цілком вмотивовано. Це дозволяє не допустити перетікання коштів на окуповану територію, щоб ці гроші не служили фінансуванням тероризму», - сказав Павло Розенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ