Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Спалах африканської чуми на Київщині підтвердили

В селі Підгірці Обухівського району Київської області виявили спалах африканської чуми. Цю інформацію Укрінформу підтвердив заступник начальника відділу безпеки середовища життєдіяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Євген Ткач.

“22 грудня за результатами дослідження санітарної діагностики та експертизи у зразках двох трупів свиней виявлено вірус АЧС - африканської чуми. Свійські тварини вирощувалися на подвірї місцевої мешканки села Підгірці Обухівського району Київської області. Наразі на місті події перебувають фахівці відповідних служб. Готується знищення свійських тварин відповідно інструкції”, - підкреслив Ткач.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією журналіста та громадського активіста Лесі Москаленко, тривожна інформація про африканську чуму свиней  у селі Підгірці з'явилася вчора.  Депутати сільради в Ходосівці (сусіднє село) отримали попередження на сесії сільської ради. 

“Їх попередили, що свинину їсти не можна. Мешканців сіл ніхто  не попередив, жодної офіційної інформації немає. Звідки саме хворі свині? З ферми біля Полігону чи це свині, яких тримали люди? Куди ішло  м'ясо? Як почалася епідемія і чого всі мовчать? У Підгірцях багато людей у формі,  наче, ветеринарна служба. Жителі Підгірців повідомляють, що трупи свиней, які загинули від віруса,  зараз повезли спалювати біля сміттевого полігону, на землі Підгірців. Це зовсім близько від людських хат. Люди стривожені”, - пише Москаленко. 

АЧС входить до переліку особливо небезпечних (карантинних) хвороб тварин,  оскількі  її занесення супроводжується високою смертністю серед ураженого поголів’я і значними економічними збитками, зумовленими відсутністю вакцини й необхідністю знищувати усе, навіть потенційно, інфіковане стадо (або поголів’я в населених пунктах в зоні захисту). 

У той час вірус АЧС не передається людині і є безпечним для її здоров’я.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ