Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Спалення сухостою на Львівщині: 214 пожеж, одна смерть та загоряння лісу

На Львівщині від початку року було 214 пожеж внаслідок паління сухостою. Про це сьогодні, 18 квітня, під час прес-конференції у прес-центрі АІА «Гал-інфо» розповів заступник начальника ГУ ДСНС України у Львівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Юрій Кагітін.

Він зазначив, що внаслідок спалення сухостою мешканцями одна людина загинула і ще одна отримала опіки. Окрім того, у Буському районі зафіксований випадок, коли горіння сухостою перекинулось на ліс.

За словами Юрія Кагітіна, сухостій спалюють переважно у сільській місцевості.

«Ця проблематика є по цілій області. Від пожеж сухостою виникають пожежі торфовищ, для ліквідації яких треба значні матеріальні затрати та ресурси. Коли горять торфовища, нашим підрозділам доводиться кілька діб, а то і тиждень ліквідовувати горіння торфополів», - сказав він.

Окрім того, цього року вже є випадки смерті та стравмування людей через спалення сухої трави.

«Люди, які палять сухостій, не лише шкодять навколишньому середовищу, але й своєму здоров’ю. У нас в цьому році вже є випадки, коли людина внаслідок опіків, отриманих під час горіння сухостою, загинула. Ще одна людина також отримала опіки. Прикрий випадок трапився на Вінниччині, коли загинула однорічна дитина. Ця проблематика досить велика. Такі пожежі перекидаються і на підприємства, і на житлові будинки. Ми маємо такі випадки. Окрім того, це ще й шкода екосистемі», - зазначив Юрій Кагітін.

Він додав, що ГУ ДСНС спільно з ГУ Екологічної інспекції проводяться спільні рейди та відпрацювання. Екоіспекція накладає адміністративні стягнення, якщо вдалося знайти палія.

«ДСНС проводить профілактичні заходи і роз’яснювальну роботу населенню. У цьому році наші підрозділи виїздили на 214 пожеж сухої трави. На це ми витратили близько 8 тонн палива. Через недбалість людей маємо такі витрати не рахуючи ресурсу техніки та людського ресурсу. Окрім того, зафіксована вже й лісова пожежа. У Бузькому районі вогонь від спалювання трави перекинувся на ліс», - сказав Юрій Кагітін.

За його словами, цього року на Грибовицькому сміттєзвалищі пожеж не зареєстровано і викликів на полігон ТПВ не було.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ