Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спека у Західній Європі побила національні температурні рекорди

Стовпчики термометрів у Західній Європі 25 липня піднялися вище 40 градусів. У низці країн встановлено національні температурні рекорди.

Про це повідомило видання DW.

Екстремальна спека в Західній Європі у четвер, 25 липня, досягла нового піку. Так, у Німеччині, в місті Лінген, що на північному заході країни, о 17-й годині стовпчики термометра сягнули позначки 42,6 градуса за Цельсієм. Таким чином, це побило новий температурний рекорд країни усіх часів, повідомляє агенція Reuters. До цього метеорологи повідомляли, що в місті Бонн пообіді в четвер зафіксували 40,6 градуса.

Так само у Бельгії побито новий температурний рекорд - у містечку Клейне-Брогель, де напередодні зафіксували історичні 38,9 градуса, у четвер стовпчики термометра сягнули позначки 40,6 градуса. У Королівському метеорологічному інституті країни заявили, що це найвища температура в Бельгії від початку спостережень за погодою з 1833 року.

Ще один національний температурний рекорд зафіксовано у Нідерландах - на півдні країни в четвер зафіксували 40,4 градуса. Напередодні ж нідерландські синоптики заявляли про рекордні 38,8 градуса. До цього найвищою температурою в країні вважалася позначка термометра в 38,6 градуса, зафіксована в 1944 році.

Без рекордних історичних температур не обійшлося і у Франції - після обіду в четвер у Парижі зафіксували 42,4 градуса за Цельсієм. При цьому синоптики попереджають, що температура в Парижі, долині Луари та виноробному регіоні Шампань продовжуватиме зростати - аж до 43 градусів.

Між тим у Британії метеорологи лише прогнозують побиття національного рекорду, який поки становить 38,5 градуса. Однак наразі в країні зафіксували рекордну лише для липня температуру – в аеропорту "Хітроу" після обіду в четвер на термометрах було 36,9 градуса. 

Нагадаємо, попередня хвиля спеки накрила Європу наприкінці червня, що спричинило, зокрема, загибель людей та масштабні лісові пожежі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ