Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Спецпредставник ОБСЄ розповів, про що домовилися учасники перемовин у Мінську

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко підтвердив, що Тристороння контатная група в Мінську домовилася про відведення від лінії розмежування танків і артилерії калібром до 100 мм.

Проте учасники переговорів ще не підписали цю угоду, сказав спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік. "Угода не підписана, відбулося її узгодження", - заявив він журналістам.

Сайдік уточнив, що в робочій групі з безпеки узгоджений план поетапного відведення озброєнь за певним часовим графіком.

Очікується, що учасники робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи поставлять підписи під документом про відвід озброєння у вівторок ввечері. Українську сторону в цій підгрупі представляє екс-міністр оборони Євген Марчук.

Крім того, за словами Сайдіка, учасникам зустрічі Контактної групи вдалося виробити рішення по цілому ряду напрямків роботи підгруп.

"В групі з безпеки обговорювався план деескалації ситуації в Широкиному і його околицях. У політичній групі обговорювалися питання проведення місцевих виборів. Це велика група запитань. У гуманітарній - вирішено, що візит координатора групи в зону конфлікту відбудеться на цьому тижні", - заявив він журналістам.

Крім того, підгрупа з гуманітарних питань обговорила питання створення додаткового КПП в Луганській області, але цей пункт порядку денного ще буде обговорюватися.

Група з економічних питань обговорювала можливість залучення європейських країн до процесу відновлення водопостачання на Донбасі.

"Обговорювалося питання об'єктів водопостачання в Донецькій і Луганській областях, в тому числі за допомогою Німеччини. Крім того, було обговорено відновлення залізничної інфраструктури, в тому числі для перевезення вугілля", - сказав він.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ