Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Спецслужби РФ планували напади на єврейські організації у Львові, - Геращенко

Крім нападу на табір ромів під Львовом російські спецслужби "руками" української молоді планували напасти на єврейські організації у Львові. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Та трагедія, яка відбулася у Львові, – це не спонтанна ситуація. Це добре спланована акція із залученням російських спецслужб. На сьогодні ми розуміємо, що через інтернет були завербовані два керівники цієї молодіжної організації, яким в голову вселили необхідність організовувати напади не лише на ромів, але й були плани нападу на єврейські організації у Львові", - розповів Геращенко.

На його думку, головне завдання нападу – показати, що в Україні діє ксенофобська організація.

"Завданням було показати, що у Львові діє ксенофобська організація, яка на основі расистських поглядів демонструє свою ненависть до представників окремих національностей", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 24 червня, на околиці Львова група підлітків у масках напала на табір ромів, у результаті чого загинув 24-річний ром, ще троє зазнало поранень. Поліція відкрила кримінальну справу за фактом вбивства і ще кількома статтями Кримінального кодексу. 

Всю зброю, якою завдавали пошкодження ромам, вилучили з місця події. Згодом стало відомо, що серед затриманих підлітків - десять учнів трьох львівських шкіл. 

Загалом поліція встановила 14 підозрюваних.

Зазначимо, в СБУ не виключають, що за нападом на ромів в Україні може стояти Росія.

У МЗС України прокоментували напад на табір ромів і висловили обурення, а представник ромських організацій заявив, що роми не "мститимуться" за подію. 

На цей момент відомо, що вісьмох підозрюваних у нападі на поселення ромів під Львовом суд заарештував на два місяці без права на заставу, а організатору нападу на табір ромів повідомили про підозру у вбивстві. 

112.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ