Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спілкуйтесь простіше: Уряд схвалив рекомендації для посадовців щодо комунікації з українцями

Уряд схвалив рекомендації для державних та місцевих органів влади щодо викладення інформації у доступних для сприйняття форматах.

Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Глава відомства Ростислав Карандєєв під час засідання Кабміну 17 листопада заявив, що сьогодні посадовці не можуть витрачати час на інформацію, яка є складною для сприйняття.

"Чиновники грішать тим, що надають багато розʼяснень, які ускладнюють сприйняття викладеного матеріалу. Ухвалення такого розпорядження — реальний крок до розуміння змісту головних інформаційних меседжів урядових документів, — зазначив він.

Рекомендації уряду допоможуть громадянам отримували інформацію від державних органів спрощеною та доступною мовою. Документ містить 30 пунктів, зокрема там наголошується на тому, що структура повідомлення має бути простою, логічною, послідовною та однозначною, а речення повинні містити одну ідею.

Окрім цього, важливу інформацію варто розміщувати на початку документа, виділяючи жирним шрифтом або рамкою, уникати абревіатур, професійної лексики, скорочень і розміщення тексту на зображеннях або шрифтів із засічками.

Складними для сприйняття будуть і наявність кількох посилань в одному рядку, додали у Міністерстві культури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ