Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сполучені Штати збільшать військову присутність у Польщі

Це передбачає польсько-американська угода, яку в середу у Білому домі підпишуть президенти Анджей дуда і Дональд Трамп.

Про це пише Польське Радіо.

Присутність американських сил над Віслою зростала поступово від часу, коли Росія загарбала Крим і розгорнула воєнні дії на сході України

Восени минулого року президенти Польщі та США підписали в Білому домі загальну декларацію про співпрацю також у питаннях, що стосуються оборони. Наслідком цієї декларації є нинішня угода про збільшення військової присутності в Польщі.

Зустріч президентів Анджея Дуди і Дональда Трампа є третьою такою зустріччю між двома президентами від початку їхнього терміну. Уперше лідери зустрілися на двосторонніх переговорах у липні 2017 року у Варшаві. Американський президент був тоді спеціальним гостем саміту «Тримор’я». Тоді теж прозвучали слова, в яких Дональд Трамп хвалив минуле Польщі:

"Історія Польщі - це історія людей, які ніколи не втрачали надії, яких ніколи зламали і які ніколи не забували, хто вони такі", - наголошував тоді Дональд Трамп.

Друга зустріч політиків відбулася в Білому домі восени минулого року. Тоді президенти підписали загальну декларацію про співпрацю.

Заступник голови Канцелярії президента Павел Муха вказує, що рішення, які будуть прийняті під час зустрічі президентів Польщі і США проривні:

«З одного боку це підкреслення особливо тісних польсько-американських відносини. Цих контекстів є більше, це енергетика, економічна співпраця, співпраця у сфері онкології, проте першоплановим є питання безпеки. І це надзвичайно важливо, оскільки ми з історичного досвіду знаємо, що там, де є з’явилися американські солдати, зона безпеки є певною», - наголошує представник президента Польщі.

Політик додає, що польсько-американські відносини будуються послідовно, і польсько-американський саміт є найкращим підтвердженням цього.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ