Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Споживання електроенергії тримається на найвищому за літо рівні

Споживання електроенергії в Україні тримається на найвищому за літо рівні, тому НЕК "Укренерго" 23 серпня отримувало аварійну допомогу з Польщі та Румунії.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"23 серпня, вечірній максимум споживання всього на 3% був нижчим за літній рекорд 21 серпня, навіть попри зменшення температури на 4℃. НЕК “Укренерго”для покриття попиту застосовувало з 18:00 до 22:00 аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг склав 1800 МВт/год", — йдеться у повідомленні.

В Укренерго зазначили, що аварійна допомога не є комерційним імпортом, це останній і найдорожчий захід екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів.

Основна причина її застосування — дефіцит електроенергії в енергосистемі через великий обсяг пошкоджень на теплових та гідроелектростанціях. Крім того, триває активна ремонтна кампанія на АЕС, які готуються до роботи на максимальній потужності взимку.

"Обсягів імпорту, який зараз надходить в українську енергосистему з Європи й формується в рамках функціонування ринку електроенергії, не вистачає для покриття різниці між збільшеним споживанням та обмеженими можливостями виробітку на електростанціях", — йдеться у повідомленні.

Станом на 24 серпня імпорту майже немає — максимальна потужність постачання зі Словаччини в вечірні години 30 МВт. Експорт відсутній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ