Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Споживання електроенергії зростає - Укренерго

В Україні споживання електроенергії поступово зростає. Дещо зросло і виробництво електроенергії. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години.
Фото - ЛОДА

Про це повідомили в Укренерго.

"Після аварійного ремонту включено в роботу один блок на одній з теплових електростанцій. Також в Україну здійснюється імпорт електроенергії. Однак наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі", — йдеться в повідомленні.

Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. Зокрема, в Одеській області зберігаються мережеві обмеження.

"Енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем росіян", — йдеться в повідомленні.

Наразі в Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.

"На ліквідації пошкоджень цілодобово працюють 7 бригад “Укренерго” та бригада колег з АТ "ДТЕК Одеські електромережі". Якщо не буде нових атак ворога, то на вихідні очікується повернення до графіків планових відключень, які діяли до 4 лютого", — йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ