Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Справа МН17: Австралія закликала Росію визнати свою причетність до злочину

Австралія звинуватила російську владу в тому, що вона відмовляється визнавати результати розслідування міжнародної слідчої групи про загибель літака "Малайзійський авіаліній" у небі над Донбасом влітку 2014 року. Таку заяву зробила міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн за результатами зустрічі зі своїми колегами з України, Нідерландів, Бельгії та Малайзії, пише Daily Mail.

Повідомляється, що міжнародна Спільна слідча група (JIT, Joint Investigation Team) дійшла висновку, що пасажирський літак "Боїнг" з 298 людьми на борту був збитий ракетою, випущеною з установки "Бук", що належала 53-й зенітній ракетній бригаді російських військ.

За словами Пейн, Росія, згідно з міжнародним законодавством, має відповісти за свою роль у катастрофі авіалайнера.

Міністр нагадала, що позицію про причетність Росії до трагедії поділяє і її колега з Нідерландів Стеф Блок.

"Ми шкодуємо, що Росія досі не визнала фактичні висновки JIT і ще раз підтверджуємо, що Австралія має повну довіру до неупередженості, незалежності та професіоналізму JIT та її висновків", - сказала вона.

Раніше у Міноборони Росії заявили про фальсифікацію фото і відеодокументів, які свідчили про те, що рейс MH17 на Донбасі в 2014 році збив зенітно-ракетний комплекс "Бук", привезений з РФ.

Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

В СБУ заявили, що слідство встановило осіб, причетних до збиття літака рейсу МН17.

Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.

Європейські дослідники майже 100 разів упіймали РФ на брехні про MH17.

У червні 2018 року лідери країн ЄС закликали Росію визнати відповідальність у справі про катастрофу літака рейсу MH17. Щоправда, у документі не уточнюється, за що саме Росія мала би взяти на себе відповідальність.

Напередодні річниці катастрофи малайзійського літака голови МЗС "Великої сімки" закликали Росію "повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості щодо жертв МН17".

Українська правда
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ