Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Справа ПриватБанку: суд скасував рішення, прийняте на користь Коломойського

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення першої інстанції від 18 квітня 2019 року у справі “ПриватБанку”, яким у свою чергу скасовувалося визнання пов’язаних з банком осіб.

Про це інформує УНН із посиланням на НБУ.

“Шостий апеляційний адміністративний суд 13 грудня 2021 року скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року у справі № 826/13813/17, яким було задоволено позов кіпрської компанії Triantal Investments Ltd. та скасовано рішення Національного банку від 13 грудня 2016 року № 105 про визначення пов’язаних з ПриватБанком осіб. Водночас суд закрив провадження в цій справі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія Triantal Investments Ltd, підконтрольна колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському, до націоналізації була власником 16,7362% акцій банку.

“Національний банк вітає законне та обґрунтоване рішення суду апеляційної інстанції. Судом скасовано рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року, а провадження у справі закрито, оскільки відповідно до позиції Великої Палати Верховного Суду у справі № 826/20221/16 рішення Національного банку про визначення осіб пов’язаними не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції”, - заявив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

У травні 2019 року ПриватБанк подав позов у канцелярський суд штату Делавер у США до колишнього акціонера банку Ігоря Коломойського.

У суді ПриватБанк, який був націоналізований у 2016 році, заявляє, що його колишні власники відмили у США майже 800 млн доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ