Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справа Шеремета: слідство назвало організатора вбивства

Досудове розслідування вважає, що організатором убивства журналіста Павла Шеремета був музикант і Андрій Антоненко.

Про це йдеться у текст підозри іншої фігурантки справи Яни Дугарь, який зачитали у суді, де їй обирали запобіжний захід, - передає Громадське.

"Антоненко Андрій, захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності, прагнучи зробити свої погляди об'єктом уваги громадськості, вчиняючи свої дії, щоб привернути увагу громадськості до певних політичних переконань...вирішив створити організовану групу, щоб у її складі вчинити вбивство", — йдеться у підозрі.

"Втілюючи в дію свій злочинний задум, підшукав осіб, які мали аналогічні з ним погляди та наміри, щоб привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей, які, на їх думку, зможуть змінити життя суспільства", — додали у документі.

Водночас інформації про наявність або відсутність замовника вбивства у підозрі немає.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 12 грудня глава МВС України Арсен Аваков заявив Поліція затримала фігурантів справи щодо вбивства Павла Шеремета.

Згодом поліція дала брифінг, правоохоронці назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Поліція назвала п’ятьох підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета

Це військова медсестра Яна Дугарь, дитячий хірург в Охматдиті Юлія Кузьменко, музикант і доброволець Андрій Антоненко та подружжя ветеранів війни на Донбасі Інни та Владислава Грищенків, відомих за прізвиськами "Пума" і "Буча".

Рябошапка заявив, що замовники вбивства Шеремета не встановлені

За даними слідства, Антоненко та Кузьменко закладали вибухівку під авто Павла Шеремета.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ