Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд залишив обвинуваченого Андрія Антоненка під вартою

Апеляційний суд Києва залишив під вартою Андрія Антоненка — обвинуваченого у вбивстві журналіста Павла Шеремета в липні 2016 року. Фігуранта затримали майже рік тому.

Про це hromadske повідомив адвокат обвинуваченого Дмитро Круговий. 

Сторона захисту наголошувала на тому, що прокуратура не довела і не обґрунтувала ризики, вказані у попередньому клопотанні щодо продовження арешту, а саме — ризик втечі, переховування та тиску на свідків і потерпілих. Адвокати просили суд скасувати рішення Шевченківського суду та не обирати Антоненку взагалі запобіжний захід.

Прокурори своєю чергою просили залишити Антоненка під вартою.

Бажання взяти Антоненка на поруки висловило 15 людей.

У залі суду та під будівлею зібралось близько сотні людей, які вимагали звільнити Андрія Антоненка з-під варти. Сам обвинувачений заявив, що не збирається переховуватися і буде виконувати покладені на нього зобов’язання, у разі зміни запобіжного заходу. На питання журналістів про свій майже річний арешт зазначив: «Чи почули ви щось нове? Ні. А час, на жаль, не повернеш. Ні мені, ні моїм дітям».

Раніше після продовження арешту Антоненку, біля суду сталися сутички групи підтримки обвинуваченого з поліцією. Активісти не пропускали автозак.

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна ДугарьАндрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко.

Також нагадаємо, 20 липня 2016 року близько 7:45 ранку стався вибух в автомобілі на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві. В результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ