Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Справа Шеремета: силовики штурмом взяли залу суду і вивели Юлію Кузьменко

Силовикам довелося штурмувати залу суду, де розглядається справа Павла Шеремета, щоб вивести і відвезти в СІЗО підозрювану Юлію Кузьменко.

Про це повідомила "Українська правда".

Близько 5 годин після завершення засідання друзі та знайомі Кузьменко залишались у суді і говорили, що будуть блокувати вхід, щоб не дати правоохоронцям вивести підозрювану.

Згодом, кілька десятків поліцейський та нацгвардійців силою розтовшхали людей та вивели Кузьменко.

На відео приблизно з 16 хвилини видно, як правоохоронці виводять підозрювану. Увага, відео містить нецензурну лексику.

Коли силовики почали штурм, Кузьменко відмовлялась залишати клітку, в якій провели останні 5 годин. Однак зрештою вона добровільно, у супроводі правоохоронців вийшла звідти.

Раніше підозрювана заявляла, що не залишить залу, поки прокурори не приїдуть і суд не розгляне її апеляцію на арешт. Приїзду прокурорів також вимагав адвокат Владислав Добош та друзі Кузьменко.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

10 травня 2017 року журналісти презентували фільм-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета. У ньому йдеться про те, що співробітник СБУ Ігор Устименко був біля дому Шеремета в ніч перед вбивством.

Співзасновник міжнародного проєкту розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP Дрю Салліван заявив, що українська влада свідомо не розслідує вбивство журналіста. 

Колеги та рідні Шеремета вимагали відставки Авакова через нерозкриття вбивства журналіста.

10 жовтня 2019-го президент Володимир Зеленський заявив, що керівництво МВС змінять, якщо не буде результатів у справі щодо вбивства Шеремета.

12 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав, що поліція затримала й оголошує підозру фігурантам провадження про вбивство Шеремета в липні 2016 року.

Згодом заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав серед підозрюваних сержанта Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка, військового медика Яну Дугарь, волонтера Юлію Кузьменко та ветеранів збройного конфлікту на Донбасі Інну і Владислава Грищенків.

Вдень 13 грудня суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк задовольнив клопотання прокуратури та відправив одну з підозрюваних – військового медика Яну Дугарь – під цілодобовий домашній арешт.

Також Печерський райсуд Києва арештував АТОвця Андрія Антоненка та лікарку Юлію Кузьменко.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, журналісти-розслідувачі проекту Слідство.Інфо заявили, що у справі Шеремета оголосило підозри, спираючись на слабкі докази.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ