Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Суд заарештував АТОвця Антоненка

Печерський райсуд Києва арештував АТОвця Андрія Антоненка, підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета.
Суд відправив добровольця Антоненка під варту, 14 грудня 2019 Фото: Вікторія Рощина/hromadske

Про це інформує "Українська правда".

Пряма мова судді: "Застосувати до підозрюваного Антоненка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 08.02.2019".

Пряма мова Антоненка: "Відносно моїх правих і лівих уподобань, як зазначено було у повідомленні. Я народився в єврейському районі, я наполовину єврей, у мене дід польський єврей. Ви несвідомо, своїм висновком упередженим уже нанесли образу мені особисто і моїй сім’ї...

Є людина, знята на відео 16-го року, до якої намагаються мене причепити… 

Я з 13-го року ношу бороду цільну, вона або довша, або вона коротша, але вона суцільна. Людина у відео носить борідку форми "еспаньйолка", із вибритими повністю щоками.

У мене є декілька особливостей, які мене відрізняють від багатьох людей. У мене плечі трошки покаті, трошки видовжена шия, що геть не стикається з людиною, яка виглядає там. 

Плюс ще один момент – вуха. Мої вуха зламані, бо я займаюсь боротьбою, там людина з ціленькими вушками.

І ще один момент, характерна риса – мої рику, вони вкриті татуюваннями. Якщо подивитись на людину на відео, то там геть цього немає.

Я буду співпрацювати. Забов'язуюсь надавати повне сприяння, будь-яку інформацію, з'являтися на вказаний час, що на виклики, що на допити, на будь-які вимоги...

Хотів би зазначити. Людей, які зазначені в тому угрупувані, там є люди, з якими я просто не знайомий, не знаю про їх існування – Дугарь (підозрювана Яна Дугарь – УП)".

 

Андрій Антоненко в суді. Фото: Соня Лукашова

Суддя Сергій Вовк задовольнив клопотання прокуратури про арешт.

У свою чергу, захист просив не арештовувати Антоненка. Адвокати вважал, що суд взагалі має не застосовувати запобіжний захід і просили про будь-який м'якший варіант, ніж арешт.

На початку засідання прокурор долучив до матеріалів справи документи про вилучення у будинку Антоненка деталей вибухівки.

Захист надав суду відзнаки АТОвця та характеристики на нього. Зокрема, про готовність взяти Антоненка на поруки заявили музикант Сашко Положинський, депутат Яна Зінкевич.

Нагадаємо, що слідство вважає Антоненка організатором убивства Шеремета: нібито він, "захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності, прагнучи зробити свої погляди об'єктом уваги громадськості", намагався вбивством привернути увагу до таких поглядів.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

12 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав, що поліція затримала й оголошує підозру фігурантам провадження про вбивство Шеремета в липні 2016 року.

Згодом заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав серед підозрюваних сержанта Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка, військового медика Яну Дугарь, волонтера Юлію Кузьменко та ветеранів збройного конфлікту на Донбасі Інну і Владислава Грищенків.

Вдень 13 грудня суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк задовольнив клопотання прокуратури та відправив одну з підозрюваних – військового медика Яну Дугарь – під цілодобовий домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ