Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Справу нардепа Дубневича скерували до суду

НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата України у заволодінні 93,28 млн грн ПАТ «Укрзалізниця».

Про це інформує пресслужба НАБУ.

Слідство вважає, що народний депутат України разом ще з вісьмома особами організував схему, в результаті якої Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» впродовж грудня 2015 – березня 2017 рр. здійснила процедуру закупівлі стрілочної продукції за суттєво завищеними цінами не у виробника, а через дві компанії-посередниці, бенефіціарним власником однієї з яких є народний депутат України.

В результаті, філія «ЦЗВ» ПАТ «Укрзалізниця» закупила товар за суттєво завищеними цінами, внаслідок чого зазнала 93,28 млн грн збитків. Слідство з’ясувало, що незаконно отримані кошти учасники корупційної схеми розподілили між собою.

В січні 2019 семи особам, причетним до реалізації корупційної схеми, повідомили про підозру. Згодом, у лютому, затримали та повідомили про підозру ще одному учаснику — колишньому заступнику керівника Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

В травні 2019 року розслідування стосовно цих вісьмох осіб завершили.

В жовтні 2019 року, після згоди Верховної Ради України, коло підозрюваних поповнив народний депутат, організатор схеми.

У 2020 році було завершено розслідування у справі стосовно народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у заволодінні 93,28 млн грн ПАТ “Укрзалізниця”.

Нагадаємо, 2 листопада 2019 року Вищий антикорупційний суд визначив Дубневичу запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 млн грн.

Згодом Дубневич вийшов із СІЗО під заставу у 100 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ