Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справи Майдану: за вбивство журналіста В’ячеслава Веремія судитимуть п’ятьох "тітушок"

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 5 цивільних осіб у скоєнні злочинів під час Революції Гідності. Про це інформує Офіс Генпрокурора.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирська та Велика Житомирська в місті Києві перешкоджали проведенню зібрань громадян та законній професійній діяльності журналістів. Вони вчинили умисне вбивство журналіста В’ячеслава Веремія.

Обвинувачені наносили протестувальникам тілесні ушкодження та скоїли замахи на їх вбивство. Крім того, 20 лютого 2014 року вони незаконно вилучили зі зберігання та використовували зброю непорушного запасу Головного управління МВС України в м. Києві. Вони вимагали передати чуже майно, протидіяли законній господарській діяльності, а також вчинили інші злочини.

У зв’язку із переховуванням обвинувачених від органу досудового розслідування на території РФ та на тимчасово окупованій території України слідчими ДБР щодо них здійснювалося спеціальне досудове розслідування (in absentia).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ