Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

США готові надалі підтримувати Україну в зміцненні флоту

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе 6 грудня у Києві зустрілася з заступником Міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії Лорою Купер. Про це повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

Метою візиту Лори Купер до України є з’ясування обставин агресії Російської Федерації проти Військово-Морських Сил України та обговорення питання першочергових потреб українського флоту і подальших кроків у контексті отримання Україною безпекової допомоги.

"Весь світ бачив черговий відкритий прояв безупинної агресії, вчинений Російською Федерацією проти України. Росія проводить політику, спрямовану на анексію Азовського моря з метою отримати перевагу в Чорноморській акваторії і блокувати українські порти Бердянськ та Маріуполь. Такі дії вже негативно впливають на економічну ситуацію на Сході України", – підкреслила Віце-прем’єр-міністр.

Вона подякувала американській стороні за своєчасне публічне засудження російської агресії проти України в районі Керченської протоки, яка є грубим порушенням міжнародного права.

Своєю чергою Лора Купер підтвердила, що США готує комплексну відповідь на дії Кремля. «Ми чітко розуміємо, що це був повноцінний акт агресії зі сторони РФ», - наголосила вона. 

Заступник Міністра оборони США відзначила єдність європейських та західних лідерів щодо засудження агресивних дій Росії в Україні. "Ми бачимо єдність у питанні підтримки України міжнародною спільнотою. Лідери країн ЄС і США чітко заявили про те, що РФ має звільнити українських моряків та повернути захоплені українські судна", - зауважила вона.

Під час зустрічі йшлося також про перетворення, які зараз відбуваються в оборонній сфері країни. У цьому контексті Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що, незважаючи на тиск РФ, Україна не збирається уповільнювати темпи реформ у державі, включаючи реформування Збройних Сил. «Україна чітко демонструє бажання здійснювати необхідні трансформації у секторі безпеки та оборони. Зокрема, цьогоріч було ухвалено Закон «Про національну безпеку України», який наближає нас до стандартів та критеріїв НАТО. Тепер необхідно здійснити наступні кроки для його реалізації. Розраховуємо, що США і надалі буде підтримувати Україну в перетвореннях оборонної та безпекової сфери», - сказала Віце-прем’єр-міністр.

Зі свого боку Лора Купер підкреслила, що США готові підтримати Україну в подальшому зміцненні ВМС та реформі оборонної промисловості відповідно до стандартів НАТО.

"Враховуючи останні події, ми високо цінуємо допомогу, яку США надають ЗСУ та українському флоту", - резюмувала Іванна Климпуш- Цинцадзе.

Довідково:

У 2018 році Конгрес США схвалив рішення виділити Україні у 2019 році 250 млн доларів допомоги у сфері безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ