Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

США готують нові санкції проти РФ через Скрипалів

Білий дім отримав новий пакет санкцій проти Росії через застосування у Британії нервового агента "Новічок" у 2018 році.

Про це з посиланням на джерела повідомляє Bloomberg, передає "Європейська правда".

Повідомляється, що Мінфін і Державний департамент вже перевірили санкції і зараз чекають на схвалення Білого дому перед їх запровадженням.

Державний департамент у вересні повідомив, що очікує введення фінансових обмежень у листопаді. У Конгресі тоді стверджували, що санкції необхідні відповідно до Закону про боротьбу з хімічним та біологічним озброєнням після того, як було встановлено причетність Кремля до замаху на вбивство екс-шпигуна Сергєя Скрипаля та його дочки у 2018 році з використанням речовини "Новічок".

Перший пакет санкцій в рамках цього закону набув чинності 27 серпня.

Чому США досі не оголосили про нові санкції, як і те, як довго Білий дім прийматиме рішення, невідомо. За даними джерел, увесь цей час спостерігався незначний тиск з боку Конгресу через бажання покарати Росію за втручання у вибори.

Згідно із законом, у другому пакеті передбачені шість варіантів санкцій: зниження рівня дипвідносин, заборона банкам США на видачу кредитів, створення перешкод для міжнародних позик, заборона на експорт товарів і технологій, крім продовольчих і сільськогосподарських, заборона на будь-який імпорт, а також заборона на польоти в США державних авіакомпаній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ