Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США наклали санкції на компанії, що постачають Ірану деталі для озброєння

Міністерство фінансів США 2 лютого оголосило про санкції проти ключової мережі постачальників матеріалів і технологій для програм Ірану з розробки балістичних ракет і безпілотників, зокрема серії Shahed.
Фото: CNN

Про це повідомляє УП. 

Санкції США спрямовані проти чотирьох юридичних осіб із Ірану та Гонконгу, які займались таємним постачанням для підсанкційних іранських суб’єктів.

Приміром, одна з компаній, гонконгська FY International Trading, виконувала замовлення на постачання двигунів для дронів і карбюраторів західного виробництва. А Duling Technology звідти ж сприяла закупівлі матричних комутаторів і турбінних двигунів для БПЛА.

Також у санкційному переліку згадана гонконгська China Oil and Petroleum Company, яка продала іранських товарів на сотні мільйонів доларів в інтересах Корпусу вартових ісламської революції, зокрема в Китай.

"Подальше розповсюдження Іраном своїх передових звичайних озброєнь, зокрема дронів та ракет, які націлені на американських солдатів, залишається критичною загрозою для стабільності в регіоні", – прокоментував заступник міністра фінансів США Брайан Нельсон.

США вже неодноразово накладали санкції проти осіб, які сприяють військовим програмам Ірану.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ