Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США обіцяють оприлюднити всі домовленості з Іраном

Речник Державного департаменту США Джон Кірбі заперечує наявність будь-яких секретних додатків до ядерної угоди Ірану. Про це він заявив під час брифінгу у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Конгресу були передані усі наявні у нас документи по цій угоді, включно з додатками та критеріями оцінювання її виконання. Немає жодних сторонніх чи секретних угод, про які б не знали у Р5+1", - сказав Кірбі.

Однак, він визнав, що МАГАТЕ домовилася з Іраном щодо певних «технічних умов», які не будуть оприлюднені.

"Технічні регламенти, обумовлені між МАГАТЕ та певною країною, ніколи не оприлюднюються для широкої аудиторії. Втім, наші експерти знайомі з ними і задоволені їх змістом, що й спробують пояснити сьогодні членам Конгресу", - підкреслив речник Держдепу.

Він наголосив, що велика частина угоди щодо ядерної програми Ірану вже була раніше оприлюднена і нагадав, що Держсекретар США Джон Керрі планує провести зустрічі у Конгресі США щоб роз’яснити її деталі. Зокрема, йдеться про закриту зустріч з конгресменами у середу та відкриті слухання у четвер.

Як відомо, угода щодо ядерної програми Ірану в середу зустріла серйозний супротив у Конгресі США, обидві палати якого очолює опозиційна адміністрації Барака Обами Республіканська партія.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ