Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США передають Україні артилерійські боєприпаси з баз зберігання в Ізраїлі та Південній Кореї – NYT

Наразі США передали та пообіцяли передати Україні трохи більше мільйона 155-мм снарядів.

Фото: The New York Times

Частина з них надходить з Ізраїлю та Південної Кореї. Про це повідомили у The New York Times.

За інформацією видання, ізраїльські та американські офіційні особи повідомили, що близько половини з 300 000 боєприпасів зі складів США в Ізраїлі вже відправили в Європу. Згодом вони будуть доставлені в Україну.

У виданні нагадують, що в Україні триває війна на виснаження, керована артилерією, кожна сторона щодня випускає тисячі снарядів. В Україні закінчилися боєприпаси для своєї зброї радянських часів, і вони в основному перейшла на стрільбу артилерією та снарядами, наданими Сполученими Штатами та іншими західними союзниками.

"Артилерія є основою наземної бойової вогневої потужності як для України, так і для Росії, і результат війни може залежати від того, у якої сторони першою закінчаться боєприпаси, кажуть військові аналітики. Оскільки запаси в Сполучених Штатах обмежені, а американські виробники зброї ще не в змозі встигати за темпами бойових дій України, Пентагон звернувся до двох альтернативних поставок снарядів, щоб подолати розрив: один у Південній Кореї та інший в Ізраїлі, про використання яких у війні в Україні раніше не повідомлялося", – зазначають у медіа.

Фото: The New York Times

При цьому повідомляється, що Ізраїль сумнівався у доцільності таких дій, оскільки досі не передавав в Україну озброєння. Ізраїльські офіційні особи спочатку висловлювали занепокоєння, що цей крок може зашкодити відносинам з Росією.

Ізраїльська сторона заявила, що країна не змінила своєї політики щодо ненадання Україні летальної зброї, а скоріше погодилась з рішенням США – використовувати власні боєприпаси на свій розсуд. 

“На підставі запиту США певне обладнання було передано міністерству оборони з його запасів в Ізраїлі“, – йдеться в заяві речника армії Ізраїлю.

У Південній Кореї заперечували проти поставки боєприпасів напряму в Україну. Зокрема уряд Південної Кореї не хотів, щоб артилерійські снаряди з маркуванням ROK з’явилися в Україні, порушуючи правила експорту південнокорейської зброї.

Тож було досягнуто компромісу – артилерійські снаряди з корейських запасів будуть відправлені для поповнення американських запасів.

Окрім того, США придбають 100 000 нових артилерійських снарядів у Південній Кореї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ