Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США підтримали Ізраїль у конфлікті з союзниками Асада

США підтримують Ізраїль у конфлікті, який виник унаслідок провокативних дій іранських союзників Асада. Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепу.

Інформує Цензор.НЕТ.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані ескалацією насильства на ізраїльському кордоні і рішуче підтримують суверенне право Ізраїлю на самооборону.

Спланована Іраном ескалація і його прагнення розширювати свою владу і домінування піддають ризику всіх жителів регіону - від Ємену до Лівану. США продовжують висловлювати свою незгоду з агресивними діями Ірану в регіоні і закликають припинити поведінку, яка загрожує миру і стабільності", - йдеться в повідомленні.

Раніше в армії Ізраїлю заявили, що над територією країни був перехоплений іранський безпілотник, який запустили з боку Сирії. Військовими було прийнято рішення про знищення центру управління БПЛА на контрольованій режимом території. У відповідь на атаку ізраїльської авіації асадити застосували систему ППО і підбили винищувач F-16, який впав на території Ізраїлю. За наявною інформацією, пілоти змогли катапультуватися і вижили.

 Ізраїль у відповідь завдав удари по 12 іранських і сирійських об'єктах на території Сирії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ