Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США планує перевірити підприємства Ілона Маска через його заяви про війну

Представники адміністрації президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена обговорюють, чи мають США піддати деякі з підприємств Ілона Маска перевірці через питання, пов’язані з національною безпекою.

Як пише Суспільне, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела серед американських високопосадовців.

"Офіційним особам США стало незручно через нещодавню загрозу Маска припинити роботу супутникової служби Starlink в Україні — він сказав, що це коштувало йому 80 мільйонів доларів — і через те, що вони вважають його позицію все більш дружньою до Росії після серії твітів, у яких висловлюються мирні пропозиції на користь президента Володимира Путіна", — йдеться у повідомленні.

Окрім того, американські чиновники стурбовані його планами щодо покупки Twitter із групою іноземних інвесторів.

"За словами джерел на умовах анонімності, обговорення все ще перебуває на ранній стадії. Чиновники в уряді США та розвідувальній спільноті зважують, які інструменти доступні, якщо такі є, які б дозволили федеральному уряду перевіряти підприємства Маска", — пише Bloomberg.

Співрозмовники журналістів пояснили, що одна з можливостей полягає в перевірці угод та операцій Маска щодо ризиків для національної безпеки за допомогою закону, що регулює Комітет із іноземних інвестицій у Сполучених Штатах.

Як зазначає видання, на тлі цих новин акції Twitter впали на 16% на передринкових торгах у Нью-Йорку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ