Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США погодилися вивести свої війська з Нігеру - ЗМІ

США прийняли прохання влади Нігеру про виведення американських військ з країни. Домовленості передбачають, що найближчими днями до Нігеру прибуде американська делегація для узгодження деталей. Раніше цю країну залишили французькі військові.
Фото: CNN

Про це пише Укрінформ з посиланням на  Le Monde

Друга особа в американській дипломатії Курт Кемпбелл погодився на прохання влади Нігеру під час зустрічі у Вашингтоні з прем'єр-міністром Алі Махамане Ламіне Зейне, повідомили чиновники на умовах анонімності.

Близько 1000 американських солдатів, які брали участь у боротьбі з джихадизмом у регіоні Сахель, мають залишити країну. Американці також мають розібратись з великою базою безпілотників, яку вони мали в Агадесі, на півночі країни.

Як передає Reuters із посиланням на поінформоване джерело, найближчими днями відбудеться обговорення того, яким чином буде скорочена військова присутність США у Нігері. Однак попри виведення військ, дипломатичні та економічні відносини між двома країнами будуть збережені, додало джерело.

Як пише DW, американська делегація прибуде найближчими днями до нігерійської столиці Ніамеї, щоб організувати виведення військ США.

Зазначається, що державне телебачення Нігеру повідомило, що візит делегації США відбудеться наступного тижня, однак Держдепартамент США не робив жодних заяв з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ