Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США призначили спецпредставника з "Північного потоку-2": деталі

Державний секретар США Ентоні Блінкен призначив спеціального представника з питань енергетики, який опікуватиметься "зменшення ризиків", пов’язаних із функціонуванням російського газогону "Північний потік-2". цю Цосаду обійматиме колишній радник президента США Джозефа Байдена Амос Хохштейн.
Амос Хохштайн

Про це інформує "Суспільне" з посиланням на сайт Держдепу США.

"Найближчим часом він зосередиться на реалізації заходів щодо зниження ризиків, пов'язаних з газопроводом "Північний потік-2", як зазначено в Спільній заяві США і Німеччини від 21 липня про підтримку України, європейської енергетичної безпеки і наших кліматичних цілей", – йдеться у заяві.

Блінкен наголосив, що це призначення є проявом рішучості адміністрації президента США протидіяти використанню Кремлем енергетики як геополітичної зброї, а також для задля безпечного і сталого енергетичного майбутнього України та країн НАТО і ЄС.

У Держдепі зазначили, що Хохштайн має багаторічний досвід та у минулому обіймав керівні посади в Державному департаменті, академічних колах і приватному секторі.

"Він унікально підходить для підтримки розробки та реалізації комплексної стратегії США щодо зміцнення глобальної енергетичної безпеки, особливо в Центральній і Східній Європі", – наголосив держсекретар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ