Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

США вже виділили 522 млн доларів на підтримку енергетичного сектору України

Готовність України до опалювального сезону наближається до 100%, - інформують у Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Громади Київської області, згідно з інформацією ОВА, вже повністю готові до осінньо-зимового періоду. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Президії Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, що було присвячене актуальним питанням Київської області.

Засідання відбулося 16 жовтня під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака та за участі Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, Спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, урядовців, парламентарів, представників ОВА та місцевого самоврядування.

«Ми на порозі важкої зими. Завдяки підтримці партнерів ми спільно пройшли минулий, найважчий опалювальний сезон в нашій історії. Цієї зими маємо підтримку не лише фінансову, але й на відновлення енергетики. Сполучені Штати вже виділили 522 млн доларів для закупівлі відповідного енергетичного обладнання, а також для підтримки й захисту нашої енергетичної системи», — зауважив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр відзначив, що Україна готова до опалювального сезону майже на 100%. Під час осінньо-зимового періоду будуть в роботі всі 9 блоків атомних електростанцій. 

«Загалом по усій енергосистемі ми вже додали 1,5 ГВт потужності із запланованих 1,7 ГВт. Маємо достатньо ресурсів газу в сховищах — 15,8 млрд кубічних метрів. Водночас плануємо досягти рівня 16,5 млрд кубометрів, що на 2 млрд кубометри більше плану, аби спокійно пройти цю зиму», — сказав Денис Шмигаль.

Очільник Уряду підкреслив, що продовжується кампанія з активного й пасивного захисту енергооб’єктів, зокрема на Київщині. Київська область, за його словами, також є серед лідерів у реалізації проєктів відновлення.

«Ми виділили загалом областям 62 млрд грн на відновлення. Водночас містечка Київщини, які найбільше постраждали від російської агресії, мають підтримку і з державного бюджету, і з обласного, і в межах проєкту United24», — зауважив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що серед пріоритетів відновлення — розмінування, де США надають вагому допомогу. Зокрема, створений спеціальний тренінговий центр для підготовки саперів. 

Важливим елементом економічного відновлення, за словами Прем’єр-міністра, є допомога бізнесу. Він зазначив, що Україна плідно працює зі США в цьому напрямку, зокрема з USAID, щодо програми підтримки малого й середнього бізнесу: «Переконаний, будемо цей напрямок активно розвивати, і Київщина так само буде лідером з цих проєктів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ