Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стадіон «Олімпійський» - у списку «елітних» стадіонів Європи

Національний спортивний комплекс «Олімпійський» у Києві, де відбувся фінал Ліги чемпіонів, потрапив до числа елітних стадіонів Європи, - Громадське.

Після завершення матчу Ліги чемпіонів у Києві представники УЄФА вручили керівництву спорткомлексу сертифікат про підтвердження статусу арени класу «еліт».

«Союз європейських футбольних асоціацій підтверджує цим сертифікатом, що НСК «Олімпійський» класифікується в переліку стадіонів УЄФА класу еліт», — йдеться у сертифікаті.

Такий статус окрім «Олімпійського» мають лише 27 стадіонів, зокрема, у Лондоні, Парижі, Римі, Барселоні, Амстердамі, Берліні, Мюнхені, Гамбурзі тощо.

У Східній Європі до класу «елітних» відноситься лише стадіон «Лужники» у Москві.

«Надання стадіону цього сертифікату свідчить також про найвищу якість підготовки та ремонтних робіт, які були проведені командою Мінмолодьспорту та наших підприємств напередодні цієї події», — сказав міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Необхідною умовою для отримання такого високого статусу є не лише інфраструктура, а й практика проведення матчів високого рівня.

«Сама інфраструктура не завжди призводить до того, що стадіон автоматично входить до класу «елітних». Треба пройти додаткове випробування. Ми провели Євро-2012 та фінал Ліги чемпіонів, що було більш складним екзаменом», — сказав заступник генерального директора «Олімпійського» Віктор Анісімов.

За його словами, статус «елітного» є вагомим аргументом для «Олімпійського», аби претендувати на проведення заходів від УЄФА.

«У тому числі, чому б нам не спробувати Чемпіонат світу?», — додав Анісімов.

У Київ на фінал Ліги чемпіонів прибули понад 20,2 тисячі вболівальників. Лише 26 травня у столицю прибули 43 чартерних рейси — 23 зі вболівальниками «Ліверпуля» та 20 з фанами «Реала».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ