Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стан українців після ДТП у Норвегії стабільний, - МЗС

Cтан усіх громадян України, які постраждали внаслідок ДТП за участі туристичного автобуса у Норвегії, є стабільним, у переважної більшості з них – травми легкої або середньої тяжкості. Про це повідомили у МЗС України з посиланням на дані норвезьких медиків.

Як відомо, у автобусі перебувала 41 особа, усі - громадянами України, внаслідок аварії загинула 1 людина, частина пасажирів автобусу отримала травми різного ступеня тяжкості. 

За даними МЗС, громадяни України, які отримали ушкодження, доставлені в місцеві лікарні, де їм надається необхідна медична допомога.

Решта громадян України розміщені у населеному пункті поблизу місця аварії, вони забезпечені харчуванням.

Разом з тим надзвичайний і повноважний посол України в Норвегії В'ячеслав Яцюк повідомив в ефірі телеканала "112 Україна", що попередньою версією причини аварії, яку неформально повідомили українським дипломатам представники правоохоронних органів, є зближення автобуса з туристами та приватного легкового автомобіля.

За словами посла, наразі точно не відомо, чи було власне саме зіткнення.

Аварія сталася 30 липня близько 18:00 за київським часом неподалік міста Олесунд у 550 км від Осло. За даними МЗС, від 8 до 10 пасажирів отримали важкі травми та доправлені до лікарні. 

Посольство України тримає постійний контакт з правоохоронним органами Норвегії, лікувальними закладами, де розміщені постраждалі громадяни України, та координатором туристичної групи.  

У МЗС також нагадали телефон "гарячих ліній" посольства: (+47) 22 83 55 60 або (+47) 96 86 98 01.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ