Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Старосамбірська громада передала в обробіток понад 220 гектарів сільгоспземель

За минулий тиждень за спрощеною процедурою на період воєнного стану громади Львівської області передали в оренду 478 ділянки сільськогосподарського призначення площею 326,1 га, з яких близько 70% - Старосамбірська громада.
Фото ілюстративне

Загалом громади області з початку повномасштабної війни передали в оренду сільгосппідприємствам 3195 земельних ділянок, площею 12,4 тис га, розповідає ЛОДА.

«Парламент ухвалив законопроєкт, який пропонує повернутися до системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, яка існувала до запровадження воєнного стану. А саме передача в оренду таких земель буде відбуватися не за спрощеною процедурою як зараз, а через конкурентні засади, шляхом проведення земельних аукціонів. Зараз цей законопроєкт перебуває на підписі та відповідно ще не опублікований», – зазначила директорка департаменту Тетяна Гетьман.

Райони-лідери за залученням земель у воєнний стан (за площею переданих в оренду с/г земель): Червоноградський (3,7 тис. га), Самбірський (3,2 тис. га) та Стрийський (2,2 тис. га).

Громади-лідери: Боринська (1,9 тис. га), Белзька (1,7 тис. га) та Сокальська (655 га).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ