Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Старшого лейтенанта однієї з військових частин Волині засуджено за вбивство солдата

Старшого лейтенанта однієї з військових частин Волині засуджено за вбивство 24-річного солдата. Про це повідомив військовий прокурор Олег Сенюк.

Трапився цей трагічний інцидент восени 2014 року. Так, у надвечір, близько 20.00 год., на виході із приміщення казарми танкового батальйону між двома бійцями виник конфлікт через особисті неприязні відносини. У результаті чого згубник наніс співслужбовцю один ціленаправлений удар колото-ріжучим предметом у грудну клітину. Отримана травма потерпілого виявилася несумісна із життям.

Тож за вчинене офіцер отримав по заслугам – 9 років позбавлення волі. І буквально вчора, 17 липня, Касаційний кримінальний суд у складі Верховного суду підтримав позицію військової прокуратури Луцького гарнізону, залишивши без змін вирок суду першої та ухвалу суду апеляційної інстанцій, та повністю відмовив у задоволені касаційної скарги захисника обвинуваченого.

До відома, перше рішення про засудження вказаного «братовбивця» прийняв Ковельський міськрайсуд Волинської області 30 травня 2016 року, визнавши військовослужбовця винним за ч. 1 ст. 115 КК України. Опісля, в листопаді того ж року Апеляційний суд Волинської області залишив без змін вирок місцевого суду. Так, суді тричі підтримували нашу принципову позицію і засуджували військовика, який прирік співслужбовця на страшну смерть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ