Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартує конкурсний відбір кандидатів у помічники ветерана

1 липня Міністерство у справах ветеранів України відкриє процес прийняття заяв в електронному форматі на конкурсний відбір кандидатів на посади помічників ветерана у межах пілотного проєкту, що триватиме у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства у справах ветеранів України.

Своєрідними наставниками і координаторами повернення з реалій війни до мирного буття можуть стати помічники ветеранів у громадах. Їхнім завданням буде передусім індивідуальний професійний супровід у межах системи переходу від військової служби до цивільного життя наших Захисників та Захисниць, які повертатимуться з фронту та служби додому. Йдеться про консультування, організаційну роботу, представлення інтересів, навчання, працевлаштування тощо.

Інститут помічника ветерана є новою адміністративно-сервісною реалією в діяльності територіальних громад країни найближчого майбутнього. Послуга розроблена Мінветеранів України за сприяння «Проєкту підтримки Дія», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансування Швеції.

«ПРООН надзвичайно пишається тим, що підтримує запровадження ініціативи помічника ветерана, яка надасть ветеранам індивідуальну підтримку, допомагаючи їм повернутися до цивільного життя. Ми розглядаємо цю ініціативу як підтвердження відданості організації щодо забезпечення того, щоб державні послуги, зокрема соціальні, ставали доступнішими, адресними й прозорими», - прокоментував спільну участь в ініціативі заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс.

Очільниця Мінветеранів Юлія Лапутіна звернулася до представників ветеранських спільнот Вінницької, Дніпропетровської, Львівської та Миколаївської областей, де відбуватиметься пілотна апробація системи нового сервісу перед її загальнодержавним масштабуванням, із закликом уже зараз починати подавати свої кандидатури на конкурсний відбір.

Відбір у корпус помічників ветерана здійснюватиметься за допомогою цифрових інструментів й на основі максимально прозорого процесу.

Кандидатом у помічники ветерана може бути громадянин України, ветеран війни, член сім’ї ветерана, постраждалий учасник Революції Гідності, член сім’ї загиблого (померлого) ветерана, член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, який володіє українською мовою, проживає у громаді, де мешкають і отримувачі відповідного соціального супроводу, має освіту не нижче рівня молодшого бакалавра та перебуває на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни і має реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП). І головне - відчуває сили стати центром ветеранського життя у своїй територіальній громаді.

Після конкурсного відбору заяв успішні кандидати проходитимуть спеціалізоване навчання та будуть працевлаштовані в сервісному офісі у справах ветеранів в одній з областей, що беруть участь у пілотному проєкті.

Кандидат на посаду помічника ветерана подає заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран

 (https://eveteran.gov.ua ).

Відбір кандидатів у помічники ветерана включає тестування за допомогою засобів програмного забезпечення ІКС ЄДРВВ та співбесіду, що проводить комісія, утворена органом місцевого самоврядування, із залученням психологів.

Для заповнення заяви кандидатам потрібно мати:

  • електронний підпис: файловий ключ, апаратний ключ або Дія.Підпис;

  • документ про освіту;

  • членам сім’ї ветерана – документ, що підтверджує родинні зв'язки.

Далі слід авторизуватися у кабінеті https://eveteran.gov.ua

 за допомогою електронного підпису, покроково заповнити онлайн-форму заяви та пройти онлайн тестування. Підписати заяву за допомогою електронного підпису. Якщо заяву подає член сім'ї, ветеран має погодити її, наклавши свій електронний підпис. Подати можна не більше однієї заяви від особи. Відправлену заяву відредагувати не можна.

«Ми чекаємо на ваші заяви і вашу активну громадянську позицію, яка допоможе нашим Захисникам та Захисницям гідно розпочати нову, мирну сторінку свого життя, повернутися до рідних і друзів, улюбленої професії або відкрити власну справу, здобути омріяний фах чи максимально можливо відновити втрачене на війні та службі здоров’я», - зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, звертаючись до ветеранського активу регіонів, де триватиме пілотний проект з відпрацювання впровадження нового сервісу у громадах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ