Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартує всеукраїнський конкурс серед юнацтва з вирощування кристалів

Школярі проводитимуть власні дослідження у процесі вирощування власних кристалів вдома.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Конкурс для любителів хімії та природничих наук започаткував доктор хімічних наук і вчений у галузі кристалохімії Євген Гладишевський.

Колектив Малої академії наук запрошує до участі в конкурсі школярів Львівщини. Для учасників з кожної вікової категорії окремі умови та критерії оцінювання робіт.

Наприклад, для тих, кому 6–12 років, конкурс проходитиме в один етап.

Усі, хто заповнить онлайн-заявки на сайті Малої академії наук  з 15 лютого отримають назву речовини та інструкції для вирощування кристалів вдома під наглядом дорослих. Через два місяці, до 31 березня 2023 вирощений кристал слід упакувати, підписати і відправити для оцінювання, або ж записати коротке відео у якому розповісти про результат своєї роботи.

Журі перегляне усі роботи та визначить переможців.

У конкурсі є чотири номінації: «Найякісніший кристал», «Найбільший кристал», «Найоригінальніший кристал» і «Віртуальний кристал». У кожній оберуть двох переможців.

Учнів старших класів, віком від 13 до 18 років запрошують подавати онлайн-заявку й тези науково-дослідницької роботи на тему «Кристали: магія і технології». Надсилати їх слід українською чи англійською (на вибір) до 20 березня 2023 року на електронну скриньку [email protected].

«Заохочуйте учнів взяти участь у конкурсі, шанси здобути перемогу великі, – звертаються до педагогів та батьків працівники Малої академії наук.  Діти, які люблять ютуб-відео про дивовижні експерименти, дивляться науково-популярні серіали про гіків на «Netflix», будуть у захваті від конкурсу».
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ