Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартувала міжнародна кампанія про окупацію Криму CRIME(A)

У День спротиву російській окупації Криму та Севастополя стартувала міжнародна громадська ініціатива “CRIME(A)”. Громадські організації об’єдналися, щоб привернути увагу людей у всьому світі до злочинів Росії в окупованому Криму.

Громадські організації опублікували Маніфест “Про злочини Росії в Криму” і закликають кожного долучатися до нього. 

“Допоки з українського півострова не піде останній російський солдат, світова спільнота має розуміти: окупація Криму - це злочин Росії. Злочин, про який не можна мовчати та який не може залишитися безкарним”, - йдеться у маніфесті ініціативи.  

Долучитись до ініціативи можуть люди, організації та компанії по всьому світу. 

Зробити це дуже легко:

1. підтримати Маніфест “Про злочини Росії в Криму” на сайті проєкту https://crimea.support/;

2. поширити інформацію про ініціативу CRIME(A) в соціальних мережах з #CRIME_A

3. опублікувати в соціальних мережах зображення зі своїм іменем, назвою організації чи компанії без букв “А”, щоб привернути увагу до кампанії CRIME(A).

Ініціатива має залучити не лише українців, а й іноземців. Тому інформація на сайті доступна як українською, так і англійською мовами. Ініціативу підтримало Міністерство закордонних справ та закордонні дипломатичні установи України по всьому світу.

“Українські дипломати щоденно тримають Крим у фокусі міжнародної уваги. Тому ми без вагань долучилися до цієї важливої ініціативи. На моє переконання, вона дозволить розповісти світові про злочини Росії у новий, нестандартний, але доступний спосіб. Причому не лише дипломатам та урядам, а так, щоб це обговорювали громадяни інших країн. Це важливо, бо злочинні дії Росії становлять загрозу не лише для нас, а і для інших держав та їхніх громадян”, - заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 

Ініціаторами креативної ідеї та розробником візуальної айдентики проєкту є креативне агентство Banda. Внесок агентства, як і інших партнерів проєкту, здійснювався на безоплатній основі. 

Партнери проєкту - Міністерство закордонних справ України, Український інститут, Меджліс кримськотатарського народу, Кримська правозахисна група, Крим SOS, ZMINA, Медійна ініціатива за права людини. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ