Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартував форум "Освіта і наука у сфері енергоефективності"

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» організували у Львові Всеукраїнський форум високого рівня «Освіта і наука у сфері енергоефективності. Енергоефективність у закладах освіти і науки». Захід розпочався сьогодні, 24 грудня.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Заступник голови Львівської обласної  ради Юрій Холод привітав учасників - ректорів закладів вищої освіти, керівників наукових установ, представників фінансових, міжнародних організацій, експертної спільноти, ЗМІ.  Він наголосив, що тема енергоефективності надзвичайно важлива для країни.   І завданням  органів місцевого самоврядування є акумулювати кошти на розвиток установ, впровадження енергоефективних технологій та філософії заощадження енергії. А для цього треба розуміти куди рухатися, як здобувати знання у цій сфері.  

«Частина комунальних установ Львівської обласної ради зі сфери освіти. Дуже хочеться при розподілі бюджету більше грошей закладати на їхній розвиток, а не компенсацію за енергоносії та утримання. Тому енергоефективність споруд і приміщень є одним із виходів із ситуації. В епоху диджиталізації  треба вміти вираховувати, планувати, заощаджувати ресурси. Енергоефективність це не лише фасади, вікна, опалення – це великий комплекс завдань і знань, який потребує фінансового ресурсу і великої уваги не лише від органів місцевого самоврядування, а й науковців, навчальних закладів», – зазначив Юрій Холод.    

У рамках форуму Львівська обласна рада, Державне агенство з енергоефективності та  енергозбереження України та Спілка ректорів закладів вищої освіти України підписали Меморандум про співпрацю щодо підвищення енергоефективності у закладах вищої освіти.  

«Обласна рада реалізовує Комплексну програму підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області. Проте особливих умов для закладів освіти у ній не прописано. Їх варто обговорити і передбачити. Крім того, ми маємо Комплексну програму регіонального розвитку, в межах якої дуже багато проєктів від громад стосуються саме утеплення фасадів шкіл, заміни дахів, вікон та дверей, модернізації системи опалення і котелень. Форум та наша співпраця в рамках Меморандуму сприятимуть формуванню  конкретних цілей, та  дати більше знань і розуміння стратегії розвитку галузі», - наголосив Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ