Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартував конкурс на посади начальників прикордонних загонів

Стартував конкурсу на посади начальників прикордонних загонів
Стартував конкурсу на посади начальників прикордонних загонів
Стартував конкурсу на посади начальників прикордонних загонів
Стартував конкурсу на посади начальників прикордонних загонів
Стартував конкурсу на посади начальників прикордонних загонів
Стартував конкурсу на посади начальників прикордонних загонів
1/3
Сьогодні, 18 листопада, розпочинається новий етап успішного проекту Державної прикордонної служби України з відбору персоналу ʺНове обличчя керівного складуʺ.

Цього разу відомство відбирає кандидатів на посади начальників органів охорони державного кордону.

Комплекс заходів у рамках другого етапу проекту дозволить визначити актуальний стан рівня підготовки керівної ланки органів Держприкордонслужби та здійснити прозорий підбір найбільш підготовлених у професійному плані офіцерів до призначення у резерв висунення на посади начальників органів охорони кордону.

Кандидатами для участі у відборі можуть бути офіцери, які

  • перебувають на військовій службі в Державній прикордонній службі України не менш десяти років;
  • мають рівень вищої освіти не нижче другого (магістерського) у сфері правоохоронної діяльності, військового управління або національної безпеки;
  • мають військове звання підполковника або полковника;
  • займають посаду, граничне військове звання за якою полковник та перебувають на посадах з граничним званням підполковник – полковник не менш ніж п’ять років, і для органів охорони державного кордону на посадах першого заступника начальника ≥ 6 місяців, заступника начальника ≥ 2 років;
  • мають організаторські здібності;
  • фізичний та психологічний стан не перешкоджає виконанню професійних обов’язків;
  • не мають застережень щодо доброчесності та корупційних ризиків.

Щоб долучитися до участі у відборі, кандидати подають рапорт про участь у відборі та згоду на проведення поліграфічного дослідження, а також мотиваційний лист. З деталями відбору ви можете ознайомитися на офіційному веб-сайті Державної прикордонної служби України: dpsu.gov.ua у розділі ʺНове обличчя керівного складуʺ.

Зауважимо, особа, яка подала відповідні документи, має право зняти з розгляду комісії свою кандидатуру, повідомивши про це комісію письмово.

Підсумковий рейтинг кандидатів визначатиметься шляхом додавання балів за тестування на знання законодавства України у сфері прикордонної безпеки, рівень фізичної підготовки, вогневої підготовки, знання іноземної та української ділової мов, а також за результатами кваліфікаційної співбесіди.

Кожен з елементів оцінювання має свій максимальний бал: тестування – 50 балів; кваліфікаційна співбесіда – 30 балів; знання української ділової мови та іноземної мов, рівень фізичної та вогневої підготовки – по 5 балів.

Пакети документів від кандидатів на участь у відборі приймаються до 24 листопада включно.

Нагадаємо, що за результатами першого етапу проєкту ʺНове обличчя керівного складуʺ офіцери, які зайняли перші позиції у рейтингу, були відразу призначені на посади начальників штабів прикордонних загонів. Голова Держприкордонслужби відразу підписав накази про призначення переможців: Олександра Мандзюка та Богдана Ігнатюка на посади начальників штабів Мостиського та Луганського прикордонних загонів. Решта офіцерів, згідно з рейтингом, потрапили у кадровий резерв, що також є перспективою кар’єрного зростання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ