Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стартував вебсайт про шкільну освіту дітей, які вимушено покинули Україну

На інформаційному ресурсі, створеному Державною службою якості освіти спільно з ініціативою «Система забезпечення якості освіти» міститься база українських навчальних програм англійською мовою та відповіді українською на поширені запитання батьків дітей.

Про це повідомляє Урядовий портал. Сайт, на якому зібрано інформацію про  систему української освіти створено в межах проєкту "Супровід урядових реформ в Україні" (SURGe).

Батьки учнів, а також представники урядів країн, у які вимушено прибули переміщені українські діти можуть отримати інформацію про те, як організована система української освіти. Відповідно сайт refugee-ed.sqe.gov.ua складається із двох блоків: українською та англійською мовами.

Родичі дітей тут зможуть дізнатися, як бути з отриманням документів, переведенням учня на наступний рік навчання, за якою формою діти можуть продовжити навчання в українській школі, або ж, навпаки, що робити, коли дитина пішла до школи за кордоном.

Працівники міністерств, шкіл та вчителі з інших країн отримали можливість завантажити стислі освітні програми з основних навчальних предметів для кожного класу.

Голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак зазначив, що такий ресурс полегшить ефективність роботу та  підвищить ефективність навчання українців.

Інформація на сайті постійно оновлюватиметься, відповідно до змін у законодавстві, роз’яснень Міністерства освіти і науки України, впроваджених новацій у сфері освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ