Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ставки за гривневими депозитами впадуть ще нижче

Обіцянка НБУ продовжити зменшення облікової ставки вже тисне на депозитні ставки фізосіб, які банки почали знижувати.

«Державні банки, зокрема наш банк, більш активно рухаються з точки зору зниження ставок. Ми вже з початку року двічі знижували ставки. І ставка в нас зараз вже 13-14%. Плануємо, що до кінця року тренд буде йти вниз. І на пару відсотків ще, мабуть, ми будемо спускатися», – заявила керівниця напряму роздрібного бізнесу Сенс Банку Юлія Тур.

Це провокує клієнтів розмістити вклад саме зараз, не чекаючи ще більшого зниження ставок. «Клієнти розуміють, що ставки будуть зменшуватися, і стараються скоріше розміститися. Ми теж коригуємо свої ставки в бік зменшення», – попередив директор департаменту розвитку продуктів Ідея Банку Сергій Міщенко.

Начальник департаменту роздрібного бізнесу банку «Глобус» Дмитро Замотаєв каже, що цей тренд охопить всі банки. «Ставки вже йдуть вниз, інші банки підтягнуться найближчим часом», – сказав він.

Досвідчені вкладники користуються цією ситуацією. «Всі зараз намагаються оформити нові депозити за ще досить високою ставкою в порівнянні із тією, яка буде через місяць. І у нас вже на 10-15% зросла кількість нових клієнтів, які звертаються до банку саме для отримання умовно підвищеної ставки», – зазначив Дмитро Замотаєв.

Заступник голови правління ТАСкомбанку Артур Муравицький наголошує, що НБУ буде поступово знижувати облікову ставку, тому ставки за гривневими депозитами також будуть поступово знижуватися. «Я б радив не затягувати з прийняттям рішення і вкладати, якщо це невеликі чеки – 100-200 тис. грн, на гривневі вклади і не хвилюватися, оскільки інфляція нижча за депозитні ставки. Здорожчання долара на горизонті 2024-2025 років буде 41-42 грн/$ за макропрогнозами, тому людина не втратить свої кошти в гривні і має можливість до 10% заробити в залежності від ставок банку, який вона обирає», – впевнений Артур Муравицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ