Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стажування для майбутніх держслужбовців на Львівщині: головне за добу

Максим Козицький, голова Львівської ОВА, розповів про ключові події, що трапились на Львівщині за минулу добу.

— Двічі сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області: о 00:09 цієї ночі була загроза ракетного удару через зліт МіГ-31К у рoсії, о 02:29 була загроза застосування ударних дронів з території poсiї. У Львівській області спокійно. Поблизу столиці сили ППО знищили 8 «шахедів». На жаль, є влучання в інших областях.

— Евакуаційним транспортом у Львівську область прибули ще 46 вимушених переселенців.

— Евакуаційними потягами у Польщу з нашої області вирушили 1654 ВПО.

— У Куликові відбулася зустріч із дружинами військовослужбовців за участі керівництва територіальної громади та представників БФ «Карітас Жовква УГКЦ». Будемо ініціювати більше таких зустрічей на всіх рівнях. Щоб рідні наших захисників та захисниць не залишалися наодинці зі своїми тривогами та знали, куди вони можуть звернутися по допомогу в разі потреби.

— Стажування «Академія перших можливостей», яке дає добрі результати у Львівській ОВА, ми вирішили масштабувати й на райони Львівської області. Напередодні перші дев'ять молодих людей почали стажуватися у Яворівській РВА. Мета програми – сформувати у Львівській області нову генерацію державних службовців. Надати молоді більше можливостей для того, щоб долучатися до роботи в галузі державного управління. Такі програми стажування плануємо започаткувати в усіх районах нашої області. Про відбори повідомимо додатково.

— У школи сіл Салаші, Вороблячин, Смолин та селища Немирів курсуватиме новий повнопривідний «Школярик». Понад три мільйони гривень на його купівлю виділили з міського бюджету Яворова. Автобус довозитиме до школи близько 70 учнів, які проживають у навколишніх селах. Нагадаю, цьогоріч Львівська ОВА у співпраці з громадами області поставила собі за мету повністю закрити потребу Львівської області у транспорті для довезення учнів.

— Ректор Київського університету права Юрій Бошицький та міський голова Бродів Анатолій Белей підписали меморандум. Документ передбачає співпрацю вишу та міста у підготовці майбутніх юристів, залучення студентів до участі в громадському житті та розвитку громади, а також підвищення кваліфікації працівників міської ради. Організувала візит пана ректора на Львівщину правознавиця родом з Бродів Лариса Серватович.

— Хлопці та дівчата зі села Бортники Ходорівської громади згуртувалися і за допомогою патріотичних повстанських пісень збирають кошти на потреби ЗСУ. Лише під час Великодніх свят їм вдалося зібрати понад 100 тисяч гривень. Раніше, у Різдвяний період, своїм талантом вони акумулювали для наших захисниць та захисників близько 220 тисяч гривень. Виступають у різних районах нашої області. Матимете можливість, підтримайте добру справу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ