Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стефанчук пропонує відмовитися від переходу на літній і зимовий час

Перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук пропонує відмовитися від переходу на літній і зимовий час і закріпити на території України єдиний київський час.

"Сьогодні (9 жовтня – ред.) зареєстрував законопроєкт "Про обчислення часу в Україні" (реєстр. номер 4201), яким передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників".

Як зазначає Українська правда, Стефанчук відзначив, що щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб.

Тому прийняття цього закону забезпечуватиме "стабільний природній цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров’я і підвищенню працездатності населення".

Крім того, за словами Стефанчука, проєкт закону "спрямований на протидію агресії з боку Російської Федерації", мовляв, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час Російської Федерації, а тому закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу "зміцнити безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій".

Віцеспікер також переконаний, що законопроєкт сприятиме євроінтеграційним прагненням України, оскільки 84% жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським Парламентом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ